De spotlights

Persbericht meeting 3 april

Zondag 3 april Openingsmeeting met acht draverijen in de ‘nieuwe’ Alkmaar ZEturf Arena

Op zondag 3 April start de drafbaan in Alkmaar met haar koersseizoen. De ambities van de SEDA, de organisator van de draverijen in Alkmaar, liggen hoger dan ooit tevoren.

Meerdere banen in Nederland hebben de handen in één geslagen en vormen gezamenlijk een lucratief, interessant en goed afgestemd circuit van in totaal zeventien koersdagen in 2022: het Regio Banen Circuit. Alkmaar gaat acht koersdagen hiervan invullen. Dit is zelfs één koersdag extra ten opzichte van de afgelopen jaren.

ALKMAAR DRAAFT DOOR EN WIL CHAMPIONS LEAGUE

Kees de Groot, voorzitter van de SEDA, is lyrisch: “de drafsport in Nederland is bezig met een comeback, het nieuwe Regio Banen Circuit is één van de pijlers binnen een bredere strategie die ervoor gaat zorgen dat de drafsport in Nederland weer gaat groeien. Zo is vorig jaar de Trotting Classics Tour (TCT) ontstaan. Zeg maar een Champions League voor de paardenkoersen. Wij zijn enorm blij dat Alkmaar partnerbaan is geworden, en we in 2022 zelfs drie hoog gedoteerde TCT koersen mogen organiseren. In 2023 komt er zelfs een TCT- koers in Alkmaar met 20.000 euro prijzengeld. Een record in de ruim 100-jarige geschiedenis van de drafsport in Alkmaar”.

Terug naar het Regio Banen Circuit (RBC). Zeventien goed op elkaar afgestemde koersdagen op Alkmaar en vijf verschillende grasbanen. Er is een loyaliteitsbonus gecreëerd. Vaak starten op de RBC-banen levert een financiële bonus op. Dit zal de basis gaan vormen die ervoor zal zorgen dat Nederlandse trainers hun paarden vaker laten starten in Nederland. Kees de Groot: “de afgelopen jaren gingen Nederlandse trainers vaker naar het buitenland om daar te koersen’. Wij verwachten nu dat deze trainers in Nederland blijven.

In 2022 zullen de mini-pikeurs, jeugd tot 14 jaar met hun pony’s elke koersdag acte de préséance geven. Ook deze tak van de drafsport zit in de lift. Afgelopen jaar deden gemiddeld per dag twintig pony’s mee, waardoor we 2 mini koersen per meeting konden vullen.

Genoeg ingrediënten dus om te zorgen voor volle tribunes en spannende koersen komende jaren in de Alkmaar ZEturf Arena”.

IEDEREEN IS WELKOM TIJDENS DE OPENINGSMEETING OP ZONDAG 3 APRIL

Zondag 3 april kunnen alle bezoekers kennis maken met een ‘vernieuwde’ Alkmaar ZEturf Arena. Afgelopen jaar is het sponsorhome al compleet vernieuwd. Daarnaast is de grote hal onder de monumentale tribune totaal gerestyled. Onder de naam ‘De Baan’ is er een multifunctionele eventlocatie ontstaan met alle mogelijkheden van verhuur voor zowel zakelijke als particuliere bijeenkomsten. Met een grote feestzaal, VIP-gedeelte, een separate lounge, keukenstudio en een skybar is ‘De Baan’ een perfecte plek voor (bedrijfs)feesten, borrels, workshops, bedrijfspresentaties en netwerkborrels. De bekende Alkmaarse cateraar Food For The Mood Catering & Events heeft onlangs zijn intrek genomen in de Alkmaar ZEturf Arena. De Alkmaarse eigenaar van Food For The Mood, Ludo van Twuijver: “wij zijn ontzettend blij dat ‘De Baan’ onze nieuwe thuislocatie geworden is. Een prachtige keuken met alle faciliteiten en mogelijkheden om onze catering activiteiten voor De Baan en op locatie verder te ontplooien. Samen met de organisatie van De Baan gaan wij de catering op de koersdagen verzorgen. Buiten de koersdagen om worden alle vergaderingen, partijen en publieksevenementen ook door ons culinair naar wens van de klant ingevuld. Toptip is ons heerlijk zonnig terras met uniek uitzicht op de sportvelden en de Oude Hout, ideaal geschikt voor een zomerse BBQ na afloop van een bijeenkomst. Graag maken wij met eenieder kennis aanstaande zondag 3 april. Het wordt een geweldige dag waar gastronomie, sport, spel en spanning tezamen komen. Na afloop van de draverijen is er live-muziek van de entertainers pur sang Bob en Dennis van Veen in de grote hal’!

Een Eigen paard voor iedereen toegankelijk

Dat het enthousiasme van de SEDA aanstekelijk werkt, blijkt uit een nieuw initiatief van meerdere liefhebbers die de baan van Alkmaar een warm hart toedragen: stal de Gele Kanaries. Een unieke vorm van gezamenlijk paarden bezitten. Deze stal heeft namelijk twintig paarden aangekocht en deze paarden voor training ondergebracht bij een vijftiental beroepstrainers in heel Nederland. Hieronder een aantal trainers uit Noord-Holland, zoals Rob de Vlieger uit Zwaanshoek, Tom Kooijman en Rick Wester uit Lijnden, Caroline Aalbers en Patrick de Haan uit Callantsoog, Cees Hetteling uit Sint Maarten en Frans van der Blonk uit Assendelft. Iedereen kan voor 100 euro (inclusief btw) in de maand mede-eigenaar worden van twintig paarden. Dit initiatief wordt breed omarmd, al meer dan 125 mensen hebben zich aangemeld. Paarden van Stal de Gele Kanaries zullen alleen in Nederland meedoen aan de koersen, en voornamelijk op Alkmaar, de grasbanen en de hoog gedoteerde PMU koersen in Wolvega en Duindigt. De eerste koersdag van het seizoen in Alkmaar wordt ook de aftrap van dit nieuwe initiatief. De twintig paarden zijn al maanden in training met als doel om op 3 april in de diverse koersen te gaan knallen. Wij verwachten dan ook dat tijdens de eerste koersdag in Alkmaar een groot gedeelte van deze twintig paarden hun entree zal gaan maken. Voor meer info over dit unieke plan ga naar www.degelekanaries.nl

Voor de bezoekers zullen er weer vele hoogtepunten zijn dit jaar. Noteert u alvast volgende data: 3 april, 18 april, 8 mei, 6 juni, 18 september, 9 oktober, 13 november en 29 december.

Het Stayerskampioenschap en Sprintkampioenschap van Nederland en natuurlijk de 4,5 km van Alkmaar zullen ook dit jaar weer de klapstukken zijn van het koersjaar.

Iedereen is zondag 3 april van harte welkom in de Alkmaar ZEturf Arena voor een prachtige dag draven in stadspark de Hout. Start van de eerste koers 13.30 uur. Er zijn acht draverijen en twee mini pony koersen. Diverse culinaire verrassingen zoals de Beemster Burgers van de BBQ Smoker. Voor de kids zijn de dames van het Schmincktheater aanwezig voor het vermaak op de baan en na afloop van de laatste koers is er nog een gezellig live optreden van Dennis en Bob van Veen

Entree is 6 euro p.p. Kinderen tot 16 jaar vrij entree.

Voor meer informatie omtrent de koersen, verhuur van De Baan of sponsormogelijkheden, bezoek de website www.drafbaanalkmaar.nl. Voor het directe actuele nieuws volg ons op de Facebook //@alkmaarzeturfarena of //@Debaanalkmaar.

Foto: Albert Dilling (Dilling Design)